Infrarød Saunaterapi

Fordele ved infrarød varmebehandling i saunatæppe


Regelmæssig infrarød behandling er gavnligt på mange områder.
En infrarød varmebehandling er god til mange ting. Forkølelse, smerter i led, overvægt og forhøjet blodtryk er bare nogle af de ting, en infrarød varmebehandling kan hjælpe dig af med.

Hvordan er infrarød varmeterapi smertelindrende?

FIR varme lindrer smerter ved at udvide blodkarrene og øge blodgennemstrømningen. Bedre blodcirkulation giver mere ilt til at nå skadede områder af kroppen, hvilket hjælper med at lindre smerter og fremskynder helingsprocessen. Nylige sundheds- og medicinske undersøgelser nævner FIR-varme som en vellykket behandling af gigt, smerter og muskelkramper.

Hvordan støtter infrarød varmeterapi vægttab?

Sved er en del af kroppens komplekse termoreguleringsproces, der øger hjerterytme, hjertevolumen og stofskifte. Processen kræver en masse energi og reducerer overskydende fugt, salt og subkutant fedt(det fedt der ligger under huden). Fedt bliver vandopløseligt ved 43,3 ºC, og kroppen afgiver fedt og toksiner.

Hvordan tilbyder infrarød varmeterapi de samme effekter som træning?

Hjertet får en træning svarende til knap 10 km løb i 30 minutters FIR sauna session, og kroppen sveder samme mængde som en ved knap 10 km løb. Infrarøde saunaer er perfekte til dem, der ikke har tid til regelmæssig motion eller som lider af skader, der hæmmer streng aktivitet.

Hvordan fjerner infrarød varmeterapi toksiner?

Toksiner som natrium, alkohol, nikotin, kolesterol og kræftfremkaldende tungmetaller (cadmium, bly, zink, nikkel) akkumuleres i kroppen i den moderne hverdag. Kroppen fjerner naturligvis de fleste toksiner gennem sved, men processen er undertiden for langsom. Infrarød varmeterapi stimulerer svedkirtlerne, der renser og afgifter huden. FIR-varmeteknologien fremskynder simpelthen kroppens naturlige proces!

Hvordan forbedrer infrarød varmeterapi immunforsvaret?

De fleste sygdomme ledsages af feber. Under feber varmer kroppen op for at eliminere vira og angribe fremmede stoffer. Denne stigning i temperaturen er et naturligt stadium i immunsystemets helingsproce,s og en af ​​de bedste måder at befri kroppen for kemikalier og uvelkomne besøgende. Immunsystemet svækker grebet om vira og bakterievækst. FIR-varmeterapi udløser en “kunstig feber” ved at varme kroppen op, men uden smerter ved sygdom. Som et resultat forsvarer kroppen sig meget lettere mod invaderende organismer, da immunsystemet konsekvent aktiveres af “kunstig feber”. Nylige undersøgelser viser også, at forkølelse og influenzalignende sygdomme reduceres drastisk, når de behandles med FIR-varmebehandling i de tidlige stadier.

Hvordan reducerer infrarød varmeterapi stress?

Den infrarøde varmeterapi løsner musklerne og afslapper både kroppen og sindet. Mange får en oplevelse af at smelte i positiv forstand. Mange massageterapeuter bruger infrarød varme til at give en mere grundig og effektiv behandling.

Hvordan påvirker infrarød varmeterapi min hud?

Infrarød varme forbedrer blodcirkulationen, driver snavs og affaldsstoffer ud og fjerner døde hudceller på overfladen af ​​huden. Alle disse fordele resulterer i en blødere, fastere hud og mere ensartet hudfarve.

Hvor dybt trænger strålerne ind i huden?

Man siger typisk at de infrarøde stråler trænger 3-5 cm ind, mod en almindelig sauna, der trænger 1,5 cm ind. Hele organismen er et holistisk system, og også organer, knogler, muskler og led opvarmes og lindres på en blid og effektiv måde af den infrarøde behandling.

Må man bruge saunatæppe, når man har implantater?

Det er uproblematisk at bruge saunatæppet, hvis man har implantater, dette gælder både f.eks. kunstig hofte / knæ (titanium) og implantater af silikone. Det anbefales dog, at man først rådfører sig med sin egen læge.

Må man bruge saunatæppe, når man har kobber spiral?

Den anbefales at man max bruger saunatæppet på 40 grader, når man har kobberspiral. Men rådfør dig med din læge

Nedsætter brug af saunatæppet mænds fertilitet?

Der er ikke konstateret hormonale ændringer i testosteron og dotropin hos mænd under regelmæssig saunabadning. Indholdet af prolaktin stiger imidlertidig både hos mænd og kvinder. Der findes påstande i litteraturen om at sædkvalitet og mængde bliver dårligere som følge af saunabadning.
Der findes dog intet videnskabeligt bevis for nedsat frugtbarhed ved brug af sauna.

Til gengæld har det en masse positive effekter for mænd

Må børn bruge saunatæppet?

Børn har ikke samme evne til at svede og regulere kroppens temperatur som voksne. Dette skyldes, at et barns svedkirtler ikke er fuldt udviklede, og evnen til at møde hjertets krav om øget blodgennemstrømning er også begrænset hos et barn. Derfor frarådes infrarød sauna til børn under 6 år.

Børn kan, under opsyn af voksne, anvende infrarød sauna. Vær opmærksom på, at barnet får rigeligt med vand både før og efter behandlingen.

Må man bruge saunatæppet, når man tager medicin?

Personer som tager mediciner hæmmer svedproduktion (f.eks. betablokkere) eller som har sygdomme, der forårsager overfølsomhed overfor varme, bør kontakte sin læge inden brug.

Det kan være smart at konsultere din læge før brug, under følgende omstændigheder:

Du er gravid eller ammer
Du har store åbne sår
Du lider af Hemophiliacs
Du lider af Rosacea
Du lider af Lupus, gigtsygdom der angriber væv og organer (begge typer)
Du har pacemaker eller hjerteproblemer
Du er alvorligt syg
Du har implantater
Hvis du har feber
OBS – får du receptpligtig medicin, konsultere altid først egen læge inden brug af infrarød saunatæppe.

Hvis der opstår ubehag under brugen, skal man straks stoppe.

Overvejer du at anvende infrarød sauna til smertelindring og forebyggelse af ovennævnte eller er man generelt i tvivl, bør man altid først konsultere egen læge.